Le Morillon

 

wandelvakanties

  
 
startpagina
Le Morillon
omgeving en aktiviteiten
informatie en contact

 

'

downloaden boekje 'Sikkelwandelingen

downloaden boekje

 

     Wandelen in de lage Vogezen

  Onze arrangementen voor een wandelvakantie

 

Het gebied rondom de Monts Faucilles, het Sikkelgebergte, vormt het  weidse decor van een fantastisch wandelavontuur. Hier ben je wandelaar, zonder je ook maar één ogenblik ’toerist’ te voelen.

Je vindt er een schakering van contrasterende landschappen: ruige bossen, waar ruisende beekjes zich een weg banen tussen bemoste keien,  adembenemende valleitjes met verrassende historische gebouwen, mysterieuze overblijfselen van de Keltische beschaving, glooiende velden met her en der een slaperig dorpje waar je je 50 jaar terug in de tijd waant.

In deze omgeving wandel je een hele dag zonder een mens tegen te komen. Wat je wel ziet is een koppel reeën,  een brutale vos of  een buizerd die zijn aanwezigheid verraadt met z’n specifieke ‘iew, iew’.  Met een beetje geluk zie je een ijsvogeltje, een slang, een otter, een das of heel misschien een wild zwijn of een edelhert.

De tijdens de wandelingen te overbruggen afstand is vrij te kiezen en de hoogteverschillen zijn gering. De lunch kun je gebruiken in een plaatselijk restaurantje of je houdt een picknick in de natuur bij een 'point de bellevue'. 

Het boekje 'Sikkelwandelingen' (PDF formaat, 772 Kb) bevat achtergrondinformatie over de wandelingen en de omgeving.

 

 

A. 7 dagen/6 nachten:

    van za diner t/m vr ontbijt

 

Euro 459 

B. 4 dagen/3 nachten:

midweek van di diner t/m vr ontbijt

 

Euro 249

C. 4 dagen/3 nachten:

weekend van za diner t/m di ontbijt

 

Euro 259 

D. 'Les Monts Faucilles': semi-trektocht, 7 dagen/6 nachten

van za diner t/m vr ontbijt

 

Euro 569

             

Bij de prijs van een arrangement is inbegrepen: het verblijf op een comfortabele tweepersoonskamer op basis van halfpension; de routebeschrijvingen en topografische kaarten van de wandelingen en een kaarthouder. De prijzen gelden per persoon. 

Bij de arrangementen A, B en C kan er elke dag een wandeling worden gekozen uit ons uitgebreide arsenaal. Er zijn wandelingen met Le Morillon als begin- en eindpunt en  wandelingen die starten en eindigen bij een punt in de nabije omgeving. Op verzoek brengt de wandeltaxi je een eind op weg of haalt je halverwege op.

Bij arrangement D, de semi-trektocht, loop je elke dag een gedeelte van een tour rond de Monts Faucilles. Je bepaalt zelf de dagelijks te lopen afstand. De wandeltaxi haalt je op en brengt je de volgende dag naar het punt waar je was gebleven. Na het voltooien van de tour staat er een fles Champagne koud! De prijs van arrangement D is incl. alle transfers tijdens de trektocht.